JELENA STUPLJANIN

Dve Lekcije O Ljubavi

NEZAVISNE NOVINE, Autor: Biljana Radović

POZORISNA PREDSTAVA ‘FANTOMI’

Ako u ljubavi gubimo deo sebe, hocemo li tek bez nje znati ko smo? – pitanje je staro, mozda bas od Valentina, mozda i pre, tek s razlogom ga danas postavljamo prvenstveno sebi. Pred Vama je ekipa ”Fantoma”, sa kojom se skoro godinu dana beogradska publika srece na maloj sceni Ateljea 212. ”Fantomi” su dve price o ljubavi, ujedno i dve lekcije o ljubavi koje se tesko uce, a vrlo lako prepoznaju na sopstvenim i tudjim ranama. Predstavljamo Vam novu mladu autorku Jelenu Kajgo i predstavu ”Fantomi” u reziji Gorcina Stojanovica sa glumcima: Jelena Stupljanin, Radmila Tomovic, Srdjan Timarov i Bojan Zirovic. O ljubavi, slobodi, navici, pripadanju, posedovanju, strahovima, rekli su …

Jelena Stupljanin:

“U ljubavi postoji odredjena kolicina slobode, ali ta sloboda ne treba i ne valja da bude ogromna, bespostedna i da prevazilazi granice dosadasnjeg ponasanja u ljubavi jer to onda odlazi u jednu vrstu patologije. Svako prema sebi trazi ljubav i slobodu u njoj, sto znaci da su svi u pravu isto koliko niko nije u pravu. Ja igram devojku koja smatra da ako volis onda posedujes. To je legitimno za one kojima je to potrebno i nije legitimno za one kojima to nije potrebno, po bicu po habitusu.
Licnosti su te koje su bitne, koje se prepoznaju i razlikuju po tome kako dobro funkcionisu, da li u posedovanju ili ne. cesta je dilema da li je u pitanju velika ljubav ili je sve samo navika i posedovanje. Ja sam za jednu vrstu uzajamnog davanja, ali ne i posedovanja – zato mi je bilo tesko da uradim ovaj lik i opravdam zenu koju sam kasnije, kroz svoje prijateljice, poznanike kroz problem koji postoji u savremenom svetu, uspela da shvatim i razumem sta je i zasto tisti.”