JELENA STUPLJANIN

Izmedju Dva Zalogaja

24 SATA, Autor: Igor Brakus
Danas na meniju: Jelena Stupljanin, glumica

Jelena Stupljanin, mlada beogradska glumica. Stalna clanica Ateljea 212, na neplacenom odsustvu. U dalekom Njujorku. Predavac glume na pozorisnom i filmskom institutu “Lee Strasberg”. Mislim, za strahopostovanje. Pila je kaficu sa Lajzom Mineli i Dzesikom Lang, upoznala Sintiju Nikson (ona crvena i luda Miranda iz serije “Sex I Grad”), izasla na zurku sa Klajv Ovenom (nije je muvao), sada ide samnom na rucak. Izrazila je zelju da bude posebno mesto. Posebnije od poslednjeg sprata PC “Usce”, gde je situiran restoran “Plato”, s fascinantnim pogledom na Beogradom i delikatesnom hranom, tesko je naci. Ma, kao u Njujorku!

Brakus: Sta je Jelo, ne pusis vise?
Jelena: Prestala. Tamo je to skupa zabava. U stanu imam detektor za duvan… Nema sanse da zapalim.

Brakus: Sta ces da calabrcnes?
Jelena: Nesto lako, da se ne ugojim. Nije dobro za posao. (Usukala mi se Jelena nesto. Propade devojka tamo u daljini. Ali, zato posla na pretek. Rekla je da ne davim vas citaoce, pa cu da pomenem samo dve serije na njihovom Foxu, “The Worst Enemies” – ubijena je na pocetku epizode, ali snimala u Vasingtonu, koji ju je fascinirao – i “America’s Most Wanted” – e, tu je prezivela, otisla na sud i izborila se protiv ubice – Ako tome pridodam cetiri pozorisne predstave, njujorske… mislim, malo li je.)

Brakus: Jel ti je lepo ovde?
Jelena: Bolje nego u Americi (prozdire ribu sa prilozima, a voli da prica dok mljacka)

Brakus: (prozdirem piletinu na “poseban nacin”) Sta ti uopste radis u Beogradu ovih dana?
Jelena: Snimam film “Hitna Pomoc”, scenario i rezija Goran Radovanovic. Uskoro se vracam, ceka me brdo audicija, ali ne mogu da ti kazem sta je u pitanju, Brakuse… sujeverna sam.

Brakus: Jel imas nekoga poznatog u NY? Gde izlazis?
Jelena: Uliks Fehmiju, Snezana Bogdanovic, moj dragi, glumac Tony Naumovski. Idem stalno u bioskope. Otkidam se od filmova. Njujork je prebrz. (Nije, vala, ni ona sporo pojela “Platoove” djakonije!)